phone +32 15636950

King Louie maakt duurzamere collecties.

Wij verkopen reeds 10 jaar de collectie van het merk King Louie. Hier geven we hen graag het woord over hun toekomst visie van duurzame mode.

King Louie's VISIE over duurzame mode:

King Louie wil een zo duurzaam mogelijk product maken. Wij zien dit als een voortdurend verbeterproces en blijven continu stappen zetten in ons gehele productie- en distributieproces. Denk aan keuzes voor grondstoffen, productieprocessen, logistiek en manieren van ondernemen. Dit zijn onze belangrijkste aandachtspunten en doelen op gebied van duurzaamheid:

Producten maken die lang meegaan

We ontwikkelen producten met de visie dat het tijdloze items zijn die lang mee moeten kunnen gaan. Kwalitatieve items waar veel tijd wordt gestopt in het ontwerpen van de juiste pasvorm en het vinden van de juiste stofkwaliteit. Dit resulteert in items die jarenlang met veel plezier gedragen kunnen worden en vanwege de vintage inspiratie niet snel 'uit de mode' raken.

Eerlijk produceren

Wij vinden het belangrijk dat King Louie producten maatschappelijk verantwoord en onder eerlijke arbeidsomstandigheden worden gemaakt. Daarom zijn wij aangesloten bij Fair Wear Foundation. We hebben intensief contact met onze leveranciers en gaan voor langdurige en duurzame samenwerkingen. Met sommige fabrikanten werken we al meer dan 20 jaar samen. Deze fabrikanten werken volgens de strenge regels van Fair Wear Foundation en worden jaarlijks uitvoerig gecheckt door middel van audits. Transparantie is belangrijk voor ons. Daarom hebben we sinds heden de gegevens van onze fabrikanten vermeld op onze website. Je vindt deze informatie op de product detail pagina van een artikel of op de pagina over onze fabrikanten.

Green team

Sinds 2019 hebben we een intern team dat zich focust op duurzaamheid. Dit team bestaat uit werknemers uit onze directie, de design-, logistiek- en marketingafdeling en gaat continu op zoek naar verbetermogelijkheden en kansen op het gebied van duurzaamheid. Zo maken we duurzaamheid binnen de verschillende afdelingen van het bedrijf een focuspunt.

Realisaties & doelen :

Percentage duurzame materialen vergroten

Wij streven ernaar om elke collectie meer duurzame materialen te gebruiken. Sinds de SS20 collectie (gestart januari 2020) is 33% van onze collectie gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen, gerecycled polyester, Tencel en EcoVero. Dit is een verdubbeling ten opzichte van een aantal jaar geleden. Onze duurzame collectie is dit seizoen dan ook uitgebreider dan ooit. King Louie klassiekers zoals de Lapis en Cottonclub groep zijn inmiddels gemaakt van duurzame materialen.

Ook is onze denim lijn dit seizoen voor het eerst van biologisch katoen. De fabriek waar onze denimstof gemaakt wordt maakt gebruik van de zogenaamde D-Clear technologie, waarbij veel watergebruik tijdens de productie en het verfproces gespaard blijft. In vergelijking met traditionele denim wordt bij deze nieuwe techniek 40% minder water tijdens het verfproces gebruikt en 83% minder bij de afwerking. Ook wordt het gebruik van schadelijke chemicaliƫn grotendeels vermeden en wordt er bij deze technologie 94% minder chemicaliƫn gebruikt.

Het is onze ambitie om in 2022 een collectie te hebben die voor 50% uit duurzame materialen bestaat. Ook streven we ernaar om het percentage biologisch katoen dat we in onze collecties gebruiken te verhogen van 46% naar 75% in 2022.keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x